Gesluierde monologen

Door: Pieter

Blijf op de hoogte en volg Pieter

20 Oktober 2010 | Australië, Fremantle

Er is de afgelopen tijd weer het nodige gebeurd. Ik ben inmiddels vertrokken uit Moora, weg van de hordes vliegen die me continu attaqueerden. Nadat m'n twee collega-backpackers Mike en Carl vertrokken, besloot ik het nog een weekje aan te kijken. Het aantal vliegen steeg echter gigantisch, en ondertussen kwamen geen nieuwe backpackers hun geluk beproeven hier. Met als gevolg dat ik gigantisch bored was....Met een vliegennet op mn hoofd (bedankt tante Ida, het afscheidscadeautje komt al heel goed van pas!), de brandende zon op mn hoofd en hier en daar een voorbij scharrelende reuzehagedis, vele gaten gegraven (en die later ook weer opgevuld). Gratis fitness dus. Gesluierd vele monologen gevoerd. Zo'n beetje alle hoogtepunten uit mn leven Kortom: ik werd een beetje gek daar in mn eentje...
Terug naar Perth (waar ik vooor ik aan de farmjob begon al een dagje was geweest) dus. Weer onder de mensen. In het hostel, waar overigens ook Carl en Mike waren ingecheckt, in contact gekomen met Roger, een verhuizer. Voor deze stereotiepe gast (constant fluiten naar alle vrouwen die we maar voorbij rijden, tattoo's en standaard six-packje na het werk) een aantal dagen weer loodzware tafels verhuisd. Tijdens het werk was het simpelweg een hond van een kerel, echter met een paar pilsjes op deed ie alsof ie m'n grootste vriend was. Ik heb het spelletje maar lekker meegespeeld, aangezien ik geld van em moest ontvangen. Na wat gedoe daarover uiteindelijk de beloofde centen ontvangen.
Veel relaxter was het werk dat ik voor de eigenaar van het hostel deed: schoonmaken op zijn boot, die gebruikt wordt voor feesten en partijen. De eerste keer vooral een gigantische vaat gedaan; de tweede keer de trossen losgegooid, aan het stuur gezeten, een dutje gedaan en leuke dames aan boord geholpen, onder de opzwepende beats van Dave, die naast hosteleigenaar namelijk ook dj is.
Allemaal leuk en aardig, maar een fulltime baan kon ik zo gauw niet vinden. Vandaar dat ik ben uitgeweken naar Fremantle, een van de suburbs van Perth. Het is een half uurtje met de trein, maar het voelt als uren van Perth vandaan. Hier geen nachtclubs die door de week tot laat open zijn. Daarvoor in de plaats enorm veel koffietentjes, restaurantjes en shops. Erg gezellig allemaal. Afgelopen dagen op veel plekken m'n cv afgegeven in de hoop op een baan in de horeca. Morgen op proef in een restaurant direct aan zee, aan een prachtig strand tussen Perth en Fremantle in. Kijken wat dat oplevert. Voel me af en toe een beetje verdwaald in het immense land dat Australie heet. Je kunt zoveel kanten op, dat je soms niet weet waar je beginnen moet. 'Going with the flow' is enorm gaaf, maar na verloopt van tijd wil je wat vastigheid.

Wat ik nog vergeten was te melden:

- Mijn tijd in het buitenland heeft nu al letterlijk littekens achtergelaten: een vlek herinnert aan het feit dat ik me aan een poffertjesapparaat heb verbrand, er zit een vlek op mn kuit nadat ik me brandde aan de motor van een scooter (gebeurde in Nieuw-Zeeland), en voordat ik Sydney verliet nog een mooie circusact uitgehaald op mn laatste dag werk voor het bomenbedrijf. Het was er eentje in de categorie van Te Land ter Zee en in de Lucht: niet zo blij dat ik van de ladder glijd....Van een meter of vijf, schurend aan de ladder omloog gedonderd. Fit als ik ben hield ik er slechts flinke schaafwonden en een zere kont aan over. No worries at all!!! De laatste dagen in Sydney verder erg leuke dagen gehad met mn vrienden uit Engeland en Schotland. Verjaardag van Gareth gevierd, heerlijke 5-dollar-steak gegeten, marathon van Sydney gezien, technofeestje in de 'church' meegemaakt, etc, etc.

• 20 Oktober 2010 - 09:44

Boske:

Goed bezig Bussje, en je vermaakt je nog altijd prima, zo te lezen.
    Da's een goede zaak.

(ik vrees dat we de heer Buss niemals wieder terugzien in Nederland, beste mensen)

• 20 Oktober 2010 - 11:19

Suzan:

Jawel Boske! Dhr Buss mist de biertjes aan de bar met zijn beste vrinden, is veel te nieuwsgierig naar de nieuwe woning van zijn zus en de vissen in de vijver van zijn ouders:-)! Kortom, laat Buss jr nog even genieten, en dan onthalen we hem weer op Schiphol!

Boykejr, enjoy en succes met het vinden van een job!

Liefs

• 20 Oktober 2010 - 19:03

Jos Buss:

Hoi Pieter,

Ja, ja Suzan ziet het scherp.....
    en Pieter pas op voor nog meer littekens.
    Blijf vooral fit,gezond en positief.
    bye,bye en veel liefs uit Oldenzaal.

• 20 Oktober 2010 - 19:45

Anouk:

HEE Pieterke!!
    nou nou daar zit je dan te luieren in je eentje voor de tv! Alsof je er al jaren woont! Kom je nog eens terug!Nu ben je toch wel lang genoeg weggeweest! ja sorry, het vraagteken doet niet!Euhh, ik ben wel blij voor je dat je het nog zo naar je zin hebt, maar wil nu wel weer een keer een biertje met je drinken hoor!! Mazzellll. liefs Anouk. p.s. hier alles toppie hoor! straks lekker een weekje herfstvakantie! doeggie x

• 23 Oktober 2010 - 15:48

Gerard Buss:

Pieter,

Ver van huis, maar een wereld waar je ogen ver open gaan, mede door de mooie natuur. Succes verder en hou je taai.

• 06 November 2010 - 14:28

Leonie:

He Pieter,

Ja, nu ben je echt al wel heeeeeeeeeel lang weg! Maar geweldig toch dat je je nog steeds zo goed vermaakt aan de andere kant van de wereld.

Daag!

'Tassie'

15 Januari 2011

The floods

17 November 2010

En toen was er opeens een haai....

20 Oktober 2010

boer zoekt vrouw

01 September 2010

Powderparadise next door

25 Augustus 2010

Plotseling doktersbezoek en liefdesbrief uitTaiwan

22 Juli 2010

Waarom Nieuw-Zeeland een Derde Wereld Land is

25 Mei 2010

Waarom Nieuw-Zeeland een Derde Wereld Land is

02 Mei 2010

Dansen op de vulkaan, en op de Queen natuurlijk!

10 April 2010

De haai!!!

06 April 2010

Alsof de tijd in NZ sneller gaat...

04 April 2010

De laatste dagen

01 April 2010

Wildlife

28 Maart 2010

Naar de haaien!

22 Maart 2010

Over hot water beach en mudpools

16 Maart 2010

The second flying Dutchman

05 Maart 2010

wer, werk en vrreeemde gasten...

10 Februari 2010

Waar is de buks voor de bedbugs? Bloody hell!

27 Januari 2010

Gizmo's in de tent en koeien op het strand

16 Januari 2010

Twee nachten cel en een hachelijk kayakavontuur

01 Januari 2010

Happy new year vanuit Q'town

25 December 2009

Invasie van Duitsers en spelletjes....

18 December 2009

Over zere kaken gesproken...

10 December 2009

de ultieme plaats, het ultieme hostel

04 December 2009

Delayed...

30 November 2009

Bijna weg
Pieter

Vriendjes en vriendinnetjes, Welkom op mijn online dagboek. Deze maestro gaat eind november voor 6 maanden (of wat langer) naar Nieuw-Zeeland en Australie. Op de terugweg pik ik nog een stukkie Azie (Thailand en Indonesie) mee. Om als een tweede Crocodile Hunter terug te komen, ben ik al druk bezig om in de vijver met de blote hand goudvissen te vangen en in weilanden achter schapen aan te hobbelen. Oefening baart kunst. Verder zijn de voorbereidingen ook uiterst serieus, als je weet hoeveel verzekeringen je wel niet moet checken en/of uitbreiden. Ik houd jullie via deze site op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. We'll keep in touch. Cheers, Pieter

Actief sinds 24 Aug. 2009