De laatste dagen
Door: Henk
Blijf op de hoogte en volg Pieter
04 April 2010 | Nieuw Zeeland, Auckland
Zo, zit nu in een hostel , niet ver van het vliegveld.
Ben vanmorgen van Christchurch naar Aucklands gevlogen en Pieter van Christchurch naar Wellington, om zich daar te voegen bij zijn geliefde Argentijnse Nathalie.
Mijn reis verliep prima, op een voortdurend huilend kindje na.
Op het vliegveld van Auckland hebben Pieter en ik nog wat koffie gedronken en nog wat nagebabbeld over en gelachen om onze zeer voorspoedig verlopen reis.
Ik kan terugzien op een geweldige fijne reis van 4 weken op Nieuw-Zeeland. Met enige weemoed en niet bepaald gespeend van enige emotie m.b.t. het afscheid van Pieter en Nathalie, heb ik voorlopig afscheid genomen van dit wonderschone land.
Ik hoop er absoluut nog eens te vertoeven, want we hebben nog lang niet alles gezien.Daarvoor is het land te divers. Met name de rijke natuur is oneindig. Ik ben in bijna alle landen van Europa geweest, maar zo mooi als hier heb ik nog niet eerder gezien.
Wat betreft Pieter: ik maak hem een groot compliment. De manier waarop hij mij dit geweldige land heeft laten zien met zijn voorkennis en enige ervaring, is ongeevenaard.
Ook heeft hij zich ontpopt als een geweldig goede en betrouwbare chauffeur in de bergen. Soms waren de hellingen meer dan 30%, maar hij trok de huurauto (Nissan) er als een volleerd rijder doorheen. Links rijden is trouwens even wennen, maar door het zeer weinige verkeer buiten de grote steden en de rustige manier van rijden van de Nieuw-Zeelanders, maakt het allemaal een stuk gemakkelijker.
Een rijk gevoel is verder, dat ik als vader van Pieter 4 weken met hem zeer persoonlijke gesprekken heb gevoerd zonder de gezagsverhouding vader-zoon, maar als 2 dikke vrienden. We hebben heel wat afgelachen, lachbuien beleefd en verschillende missstappen gedeeld.
Deze 4 weken van vakantie was onvergetelijk en vormen voor mij een blijvende herinnnering. Pieter, zeer bedankt hiervoor.
Doe de hartelijke groeten aan de charmante, romantische en pittige nathalie en wens haar het beste. Ook zij vormt voor mij een blijvende herinnering.
Voor jou wens ik dat je verdere verblijf op Nieuw-Zeeland en vanaf september op Australie een fantastisch verloop krijgt. A dieu!
Wat er mis ging:
Op het vliegvbeld van Auckland vroeg ik iemand iets Ik vroeg:Mr, can you tell me ...... Toen de persoon zich omdraaide ontwaarde ik enig relief:
de persoon bleek van het andere geslacht!
Op het vliegveld in Auckland zaten wij met het probleem hoe we een gekochte werphengel moesten meenemen. Pieter zou de hengel op het vliegveld verkopen via een opgehangen advertentie. Helaas, niemand meldde zich. Toch kon de hengel, wat Pieter mij later doorbeldde, alsnog als handbagage meegenoemen worden.
Henk
04 April 2010 - 12:36
Suzan En Floris:
Henk, wat een superlief bericht! Vanuit Meppel een heel goede reis gewenst en we horen graag snel je verhalen!
Liefs,
Suzan & Floris -
06 April 2010 - 12:11
Boske:
Buss senior,
Goe om te lezen dat je het zo goed naar de zin hebt gehad.
En Pieter vond het vast net zo mooi met z'n pa als andersom. Dat weet ik wel bijna zeker.
Mooi duo haha!
Groeten uit het Friese, we zullen vast eens in levende lijven de verhalen aanhoren
Gerard